fbpx

Odstranění tetování laserem a imunitní systém

Mnoho lidí si neuvědomuje, že imunitní systém hraje velkou roli v celkovém procesu odstranění tetování laserem. Laser rozstřeluje tetovací inkoust na menší části, které jsou následně přirozeně odstraněny imunitním systémem. To znamená, že nejen kvalita laseru, ale zároveň i kvalita imunitního systému hraje nedílnou roli v procesu laserového odstranění tetování, a proto je zapotřebí, aby byl imunitní systém zákazníka v době laserového zákroku v co nejlepším stavu. Níže uvádíme několik tipů pro posílení imunitního systému před procedurou odstranění tetování:

1) Dostatek spánku: Studie potvrzují, že dostatek spánku je jedním z nejlepších způsobů, jak posílit imunitní systém organismu. Lidské tělo vyžaduje v průměru 7 – 8 hodin spánku za noc. Zatímco spíme, naše tělo regeneruje, což je důležité, pokud plánujete jakýkoliv zákrok. Než půjdete na laserové odstranění tetování, doporučujeme si dopřát maximální odpočinek. Kvalitu vašeho spánku může také podstatně ovlivnit výběr správně měkké matrace.
2) Vitamíny: Denní konzumace vitamínů rovněž pomáhá při podpoře imunitního systému. Jedná se zejména o vitamín C, D, B6, zinek a přípravky s beta glukany. V týdnech před zákrokem doporučujeme zvýšit konzumaci těchto vitamínů, případně doplňků stravy s vitamíny, jelikož udržují imunitní systém ve správném stavu. Cílem je, aby byl imunitní systém silný a tím se zlepšil a urychlil jak světlání tetováže, tak proces hojení po ošetření.
3) Vyvážená strava: Jeden z nejlepších způsobů, jak posílit imunitní systém je konzumace vyvážené stravy bohaté především na syrovou zeleninu a ovoce. Snažte se proto maximálně omezit příjem živočišných bílkovin, lepku a bílého cukru.

 4) Omezení kouření: Kouření snižuje činnost imunitního systému, tělo je více náchylné k onemocnění a rovněž jsou zpomaleny veškeré hojivé procesy. Pokud jste někdy zvažovali přestat s kouřením, je vhodné s tím začít již několik týdnů před odstraněním tetování laserem. Pro dosažení nejlepších výsledků doporučujeme, aby se klient snažil maximálně omezit kouření v době před zákrokem.

5) Dostatečný pitný režim: Voda je nezbytná pro zdraví našeho těla. U laserového odstranění tetování hraje voda důležitou roli při obnově pokožky a je rovněž jedním z nejlepších způsobů, jak zbavit tělo nečistot, protože podporuje činnost lymfatického systému. Doporučujeme proto zvýšit pitný režim jak před, tak po ošetření.

5/5 - (2 votes)
Může být pro vás zajímavé  Může vzniknout po odstranění tetování laserem jizva?
Sdílejte informace o odstranění tetování.
Sdílet na Facebooku
Sdílet na Linkdinu
Máte dotaz?
>

nezávazná konzultace

Objednat se

Pro přesnou kalkulaci odstranění tetování laserem nám prosím zašlete Vaší fotografii pomocí tohoto kontaktního formuláře s přiloženým metrem a stářím Vašeho tetování. Do 48 hodin Vám zašleme konečnou cenovou nabídku přesně pro Vás.
× Poradíme Vám